Bep Al·lès/Ciutadella. – Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi blanc amb un interessant cupatge de Xarel·lo, Macabeu i Chardonay que ben bé podria ser el d’un gran cava. Es tracta del Masia La Sala dels Cellers Valformosa de la DO Penedès. La Sala és un petit homenatge, es veu a l’etiqueta, a aquells que transportaven els vins des de Vallformosa a Barelona amb els primers caminons a motor. Es presenta amb tap de rosca, cosa que indica que s’ha de beure entre 2022 i 2023 com a blanc jove.
Nota de tast
Aspecte: Color groc palla amb reflexes verdosos i riber encerat. Molt net i brillant en copa.
Nas: Finor i potència es senten a parts iguals de manera ben estructurada.
Boca: Bona acidesa que li dona en el pas per boca un record fresc amb notes de fruita madura i fruits secs.
Maridatge
Vi molt gastronòmic que marida amb els peixos blancs, ensalades, arrossos i tot tipus de marisc.
Marida amb una ensalada Niçoise, unes gambes a l’allet o arrosos mariners, tant caldosos com a la paella on el marisc n’és el protagonista.
És el peix ideal per acompanyar uns molls torrats, o peixos a la brasa com els llobarros, les orades o un cap-roig.
Fritures de peix i marisc, vieires al forn plenes de peix i marisc o unes albergínies plenes de rap i gambes vermelles com les que fan al restaurant El Faro de Cala Torret.
Li van entrants a base de peix i marisc. Des d’uns musclos al vapor amb salsa maonesa a unes ortigues de mar fregides, passant per unes raoles de bacallà o les hamburgueses de rotja que fa en Jaume Pons a Es Garbell.
Gambes vermelles de Ciutadella a la graella, navalles a la planxa, escopinyes gravades as forn, musclos as forn amb salsa de tomàtiga i pa ratllat o unes cloïsses amb salsa verda.
Peixos com déntols, escorballs, anfós, llobarros o pagres aL forn, a la sal o al forn amb patates.
Si voleu saber més d’aquest jove, fresc, elegant i de molt bon beure el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.