Bep A·lès. – Esmitjarem les albergínies de per llarg i les bullirem amb aigua i sal uns 20 minuts. Les traurem de l’olla i les deixarem escórrer. Quan siguim tebes les buidarem amb una cullera anant alerta de no rompre les barquetes.
Dins un tià de terra farem un sofregit amb un parell de cebes, un pebre verd, dues tomàtigues grosses i quatre grans d’all tot ben picadet. Deixarem que es ben sofregeixi i quan sigui boni llest davallarem el foc i hi afegirem la polpa de les albergínies, un pols de pebre bo, un altre de tem, una molla de pa banyada amb llet i un ou batut. Ho ben mesclarem i ho farem sofregir uns cinc minutets a foc ben dolç fins que la pasta quedi lligadeta i apagarem el foc.
Omplirem les barquetes d’albergínia amb aquesta pasta i per damunt hi posarem pa ratllat mesclat amb all i julivert picats. Ho ben regarem d’oli d’oliva i ho enfornarem 20 minuts.