El Tribunal Europeu de Comptes recomana a la UE aprofitar la innovació i la flexibilitat adquirida durant la covid-19 La institució conclou que les institucions de la UE han demostrat "una resiliència considerable" davant la pandèmia

El Tribunal Europeu de Comptes

Marta Tamayo/Brussel·les – El Tribunal Europeu de Comptes ha suggerit a les institucions de la Unió Europea (UE) que “aprofitin la innovació i la flexibilitat impulsada per la crisi en el món postcovid”. Segons ha apuntat en el seu últim informe publicat aquest dijous, el tribunal també conclou que les institucions de la UE “han demostrat una resiliència considerable enfront de la pandèmia”. “El Parlament Europeu, el Consell, la Comissió Europea i el Tribunal de Justícia de la UE van respondre amb rapidesa i flexibilitat”, afirma el document. El Tribunal també ha puntualitzat que les institucions es van poder beneficiar de les inversions en digitalització fetes amb anterioritat.

“Les institucions de la UE no han sigut immunes a la crisi de la covid-19, que ha tingut efectes profunds i de gran abast en el funcionament i la forma de treballar del seu personal”, ha afirmat el membre del tribunal responsable de l’auditoria Marek Opiola.

Tot i que la UE comptava amb protocols de crisis, van haver-se d’adaptar i complementar els seus plans davant la pandèmia. Segons els auditors, es van aconseguir els objectius durant el període, encara que la coordinació es va veure limitada per l’autonomia de les institucions, la diversitat de les seves funcions i les normes vigents als diferents estats membres que les acullen.

L’informe recull que, una vegada aixecades les primeres restriccions a la primavera de 2020, les institucions van començar a identificar innovacions amb possibilitats de mantenir-se més enllà de la crisi. Un dels canvis impulsats ha estat l’ampliació de les formes de treball a distància i la reducció del cost per viatges i d’espai d’oficina usat.

El Tribunal assenyala que la reducció dels desplaçaments i la implantació del teletreball pot ser una oportunitat per reduir l’impacte mediambiental, però apunta que “encara no s’ha identificat clarament” el seu abast.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.