Ciutadella obre el Centre per als malalts d’Alzheimer

Ubicat al carrer Oristano, Ciutadella inaugurà el passat diumenge amb una jornada de portes obertes el nou Centre de promoció de l’autonomia per a malalts d’alzheimer i altres trastorns cognitius. Es tracta d’un Centre especialitzat on s’hi desenvoluparan activitats educacionals i d’estimulació a través del treball directe amb els usuaris i les seves famílies. Estarà adreçat per a persones majors de 55 anys que tenen dificultats objectives de memòria i persones amb diagnòstic de demència en fase lleu o moderada que mantenguin un alt grau d’autonomia, una situació funcional acceptable i sense alteracions greus de conducta.

L’acte comptà amb la presència de la Presidenta del Consell, Susana Mora, la vicepresidenta i consellera de Cooperació Local, Maite Salord, el Conseller balear de Foment, Marc Pons, la consellera insular de Benestar Social i família Maria Cabrisas, la regidora de Serveis Socials de Ciutadella, Gràcia Mercadal i la batlessa, Joana Gomila. Gomila, reiterà l’evident necessitat social que tenia Ciutadella d’un servei de promoció de l’autonomia personalitzada, sobretot si s’avalua el fet que els darrers estudis de població determinen que gairebé 2.000 persones pateixen problemes de manca de memòria i altres trastorns cognitius. D’aquesta manera, queda desautoritzada la raó per la qual un acord del Consell Insular de Menorca de l’any 2013 va ser deixar sense efecte el conveni del Centre d’Alzheimer de Ciutadella, que existia des de 2009 i que va ser desmantellat. En paraules de Gomila: “Les persones grans, que tant han fet per la nostra ciutat, es mereixen una atenció personalitzada i adequada, i un espai per donar resposta a les seves necessitats; i, per tant, Ciutadella ha de comptar amb aquest tipus de centres especialitzats, tot tenint en compte que es calcula que a Ciutadella hi ha 1.936 persones amb Alzheimer i altres patiments cognitius”.

Amb la posada en marxa d’aquest centre de promoció de l’autonomia s’aspira a aconseguir un dels objectius més importants per frenar l’Alzheimer i altres trastorns, que no és altre que la prevenció. En retardar o prevenir l’increment de la dependència, en afavorir la recuperació i el manteniment de les habilitats, els hàbits de vida i els recursos personals que els permetin mantenir una vida amb el màxim grau d’autonomia, en proporcionar suport a les famílies, i en oferir-los informació, formació i assessorament, s’afavoreix una major qualitat de vida de les persones que pateixen aquestes malalties i dels seus familiars i cuidadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.