Inurrieta Sensaciones Tinto Roble 2020 Presenta un cupatge de Garnatxa, Gracià, Cabernet Sauvignon i Syrah

Bep Al·lès/Ciutadella – Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi negre del celler Inurrieta a Navarra. Es tracta del Inurrieta Sensaciones Tinto Roble 2020 amb una criança de 3 mesos en bota de roure francès. Presenta un cupatge de Garnatxa, Gracià, Cabernet Sauvignon i Syrah.

Nota de tast

Aspecte: Color cirera molt intens. De capa alta, net i brillant.

Nas: Combina notes de fruites vermelles i espècies.

Boca:  Viu i equilibrat, aportant frescor i carnositat

Maridatge

Esclata-sangs fregits amb alls i sobrassada de Menorca. Foto: Bep Al·lès©

És un vi jove navarrés que maridarà bé amb les carns, especialment amb les de vedella, anyell i aus, sense deixar de banda el porc i peixos com el bacallà. Ideal per a taules d’embotits, formatges, tapes i pintxos a més de plats de tardor elaborats amb bolets.

Tires de vedella vermella gallega amb pico de gallo. Asador Molí des Comte. Foto: Bep Al·lès©

Ens anirà perfecte amb un llomillo de vedella a la brasa acompanyat d’uns pebres vermells de Lodosa o del Piquillo. Entrecot de vedella vermella de Menorca amb salsa de formatge vell o bé una mitjana de brau de raça vermella de Menorca al caliu amb carbó d’alzina o ullastre. També per a una panadera de vedella o un gulash de vedella.

Cuixa d’anyell de Menorca al forn. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Marida amb les cuixes i bracets de be al forn, com també amb les costelles d’anyell de llet a la brasa, sense deixar de banda una cuixa d’anyell farcida de barret de Sant Antoni o la nostra tradicional panadera de coll i pi de be. També les lletons (mollejas).

Magret d’ànec amb salsa de fruits vermells. Restaurant Es Chic. Foto: Bep Al·lès©

Li van els plats de caça com els tords a la menorquina, perdius amb col, cegues dins un cóc, guàtleres al caliu, a més de les carns de conill del camp tant en arròs, a la brasa o amb canons. També plats de caça com magret d’ànec amb salsa de fruits vermells.

Frit mallorquí amb ou estrellat al restaurant Asador Molí des Comte. Foto: Bep Al·lès©

Estam davant un vi que ens anirà com l’anell al dit per acompanyar una porcella al forn, unes costelles de llom de porc negre al forn amb patates i tomàtiga, o una torrada de costelles de porc, sobrassada i botifarrons o un cóc amb esclata-sangs o fins i tot un bon frit mallorquí.

Bacallà al pil pil del restaurant Río Oja a Bilbao. Foto: Bep Al·lès©

Li van bé els plats de bacallà, des d’un llom o unes cocotxes al pil pil, passant per un bacallà amb pebres vermells, bacallà fregit o arrebossat, bacallà a la llauna o amb porros.

Si voleu saber més d’aquest vi on la fruita i el roure combinen en perfecta harmonia i elegància, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella, on també en descobrireu bones alternatives i vins de diferents DO.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.