Martí March explica que Educació està treballant amb les conselleries d’Hisenda i de Presidència per fer possible un nou acord marc

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha manifestat avui en declaracions als mitjans de comunicació el seu respecte per les posicions publicades ahir per la Junta de Personal Docent de Mallorca “respectam el que puguin dir els sindicats, però no puc estar d’acord amb el seu plantejament”.

March ha recordat que “si s’analitzen el que han suposat aquestes dues legislatures és evident que hi ha hagut un increment de 2.500 docents, una xifra mai vista en aquesta terra i que des de 2015 hem unificat els drets dels interins i dels funcionaris”.

Quant al primer acord marc ha volgut deixar palès que “l’única mesura que no s’ha complit és baixar les hores lectives del professorat de secundària de 20 a 18. S’han baixat a 19. L’única mesura. Totes les altres s’han complit”.

El conseller ha recordat que “estava previst un nou acord marc però l’arribada de la pandèmia ho va trastocar tot. Vàrem haver de dedicar tots els recursos per tal d’incrementar el nombre de docents i altres mesures per tal que les escoles fossin segures”.

“S’han fet oposicions des de 2017” ha assenyalat Martí March “el 2015 teníem una xifra d’interins del 38% i enguany es situarà en el 8%. Això vol dir que persones que estaven en una situació d’inseguretat laboral estabilitzen la seva situació i això contribueix a l’estabilitat dels centres educatius”.

El conseller ha remarcat que la Conselleria no s’ha aturat de fer feina amb el tema del nou acord marc. “Nosaltres en aquests moments estam treballant en una proposta d’acord marc i aquesta proposta d’acord marc l’hem estat negociant a través de reunions bilaterals amb els sindicats. Hem mantingut reunions amb tots els sindicats i actualment estam treballant amb Hisenda a fi i efecte que aquest acord marc es pugui dur a terme. És evident que és un acord que costa doblers i les coses que costen doblers la Conselleria d’Educació no les pot decidir de manera unilateral. La proposta que tenim i que està damunt la taula inclou aspectes importants com les 18 hores i, sobretot, un tema que no hi ha cap comunitat autònoma que ho hagi plantejat, que és la carrera professional dels docents. Aquesta és una qüestió que està damunt la taula, que hem començat a xerrar amb els sindicats, inclús hem fet un grup de treball amb els sindicats”.  March ha explicat que una vegada acabada d’articular aquesta proposta amb Hisenda serà el moment de convocar la Mesa Sectorial a fi i efecte d’intentar aprovar el nou acord marc.

“La Conselleria d’Educació no està immòbil, no està indiferent, està treballant i un acord d’aquest impacte i quantia econòmica s’ha de fer d’una manera seriosa i rigorosa” ha manifestat “nosaltres som un govern seriós i rigorós i volem que els acords tenguin estabilitat, seguretat i una continuïtat en el temps. El que volem és tenir els millors docents, amb la millor situació possible i intentar millorar la seva situació laboral”.

El conseller ha destacat que “no hi ha cap comunitat autònoma que tengui una carrera laboral docent. Aquí seran els primers en el cas d’arribar a un acord. La carrera està a la LOMLOE i nosaltres la vàrem introduir a la Llei d’Educació de les Illes Balears i hi estam treballant”.

Finalment, Martí March ha reiterat el respecte absolut al que diuen els sindicats “que saben que ens hem reunit de forma reiterada amb ells. És veritat que falta la negociació final i que quan hi va haver eleccions sindicals docents (1 de desembre) ens vàrem aturar de negociar perquè havíem d’esperar els resultats. Així i tot, ens hem reunit bilateralment aquestes setmanes amb sindicats per qüestions específiques. Negociació i diàleg ha estat un element clau d’aquesta conselleria, ho seguirà essent i nosaltres volem fer una proposta seriosa, rigorosa que millora les condicions sociolaborals dels docents amb un objectiu final: l’alumne. El nostre objectiu és que siguin ben tractats, valorats i reconeguts però també ho volem fer pensant que l’alumnat es el nostre objectiu. I els resultats d’aquests anys que estan governant ens mostren que tots els indicadors estan millorant. Per tant, pens que és important donar un missatge en positiu i ens trobaran sempre dialogant. Però jo demanaria una certa prudència als sindicats perquè mentre s’està negociant es important que hi hagi un clima de confiança i de mantenir el respecte d’un a l’altre, aquesta és la política que hem fet i que feim des de la Conselleria d’Educació”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.