Sobirania Alimentària participa en la fira BIOFACH de Nuremberg amb producte ecològic de les Balears en un estand renovat Sis empreses illenques seran a la considerada fira ecològica de referència mundial, que l’any passat va premiar tres olis illencs entre els millors del món

La direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, participa en la fira Biofach, a la ciutat alemanya de Nuremberg, amb un estand amb producte ecològic de les Balears. Aquesta fira, considerada l’esdeveniment líder mundial d’aliments ecològics, es celebra del 14 al 17 de febrer.

A l’estand de les Illes Balears, els visitants trobaran una mostra de productes ecològics com oli, sal, xocolata, begudes espirituoses, espècies, infusions, i fruita seca, entre d’altres. Les empreses que hi participaran són Camp Mallorquí, Xocolates Maüa, Flor de Sal Es Trenc, Mallorca Destillery, Oli Nostro i Sanima Herbs.

Enguany, l’estand ‘Bio Illes Balears’ oferirà una imatge renovada, amb la coordinació del disseny per part de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Balears (IDI) gràcies a una il·lustració de Margalida Vinyes, amb una imatge del Pla de Mallorca. Els productes illencs seran també objecte de degustació a l’estand del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

El director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega, ha explicat que «el sector ecològic viu un moment dolç i li feim costat facilitant que siguin en aquest aparador mundial dels productes ecològics, on les Balears demostren que el sector ecològic illenc està fent coses molt interessant, innovadores i de gran qualitat». Ortega ha destacat que «les Illes Balears és un dels territoris exemple a l’Estat en producció ecològica, que no atura de créixer, amb prop d’un 10% de mitjana anual de creixement, quan la mitjana a l’Estat és actualment d’un 6,5%».

La fira compta amb la col·laboració de l’Associació de Productors de l’Agricultura Ecològica de Mallorca (APAEMA), la Cambra de Comerç de Mallorca i l’IDI.

Els productes elaborats són el motor econòmic del sector ecològic i generen aproximadament 20 milions d’euros, una part important dels quals estan produïts per productors-elaboradors. Actualment, hi ha registrats 779 operadors i 377 elaboradors. La producció ecològica està composta per petits i mitjans elaboradors que cerquen una qualitat diferenciada, amb valor afegit i marques de qualitat. El vi i l’oli són els productes que més reporten al sector. A dia d’avui, a les Balears, la superfície agrària útil (SAU) en ecològic se situa en un 16,5% del total.

Tres olis de les Balears, entre els millors del món

En l’edició anterior de la fira Biofach, tres olis varen ser guardonats. L’oli ‘Suc de Cel’ de Fet a Sóller va ser guardonat com el millor oli del món, i els olis de Morvedra i Olíric, quedaren entre els quinze millors olis de la fira. En concret, el de Morvedra fou considerat el quart millor, i Olíric, el catorzè.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.