Tap Room by Grahame Pearce, el tast cerveser arriba a Ciutadella Entrevista amb Roger Vila

Foto: Grahame Pearce

Miriam Triay / Ciutadella – Els menorquins amants de la cervesa estan de sort. Fa un parell de mesos va aparèixer a Ciutadella un establiment on poder tastar diferents tipus de cerveses artesanals. A la plaça de la Llibertat, 24, el Tap Room by Grahame Pearce va obrir les seves portes per al gaudi de tots. Des del setmanari hem parlat amb Roger Vila, un dels dos encarregats, gerents i empleats dels qui disposa la marca de cervesa menorquina, Grahame Pearce. 

Com neix aquest nou projecte, Tap Room by Grahame Pearce, i per què a Ciutadella?

Neix de la necessitat de disposar d’un establiment de venda al públic, propi. És una altra manera de donar a conèixer la nostra cervesa artesana. Així, el client pot tastar la nostra varietat de cerveses, mentre li explicam com es fa el producte.

I a Ciutadella, perquè, malauradament, és un dels municipis menorquins, on ens costa més veure la nostra cervesa. No sabem molt bé el motiu, però no ha acabat de quallar. Per açò, vam pensar que disposar d’un lloc on els ciutadellencs, sobretot, poguessin veure i beure el nostre producte, era cabdal.

Quins productes oferiu al Tap Room?

En aquests moments fem 10 tipus de cerveses diferents, i totes es poden trobar al Tap Room. Estem parlant de la LAGER, la nostra primera creació; la PALE ALE, la PILSNER, la DE BLAT, la BROWN ALE, la STOUT. A més de les especials, col·laboracions amb altres entitats, com la TALAIÒTICA, amb el Museu de Menorca; la DE SAFRÀ, feta amb Isafrà, els productors de safrà de l’illa; la ITALIAN GRAPE, amb Torralbenc, una cervesa amb gust de vi; i la GLOP DE FESTES, amb Gin Xoriguer, que recorda al gin amb llimonada.

Aquestes cerveses, a més de trobar-se amb bòtil de vidre, també hi són en format aixeta. Volem començar amb el servei de venda de cervesa a granel. Com quan es feia antigament.

En aquest sentit, oferim l’opció de portar el bòtil de casa, o de donar-lo nosaltres amb un dipòsit de 2-3 euros. La idea és que la gent pugui omplir el bòtil de cervesa fresca, acabada d’envasar, dels diferents tipus que tenim, i emportar-se-la.

A més, a l’establiment els clients també poden gaudir de cerveses artesanes d’altres llocs, com Palma o Barcelona. El nostre objectiu és que les empreses i projectes com el nostre, també puguin tenir un espai, a l’illa, on mostrar-se. Al final, som artesans cervesers, en una societat on estan molt establertes altres marques comercials. Si no ens ajudem, és complicat poder arribar a tothom.

Foto: Grahame Pearce

Fareu algun tipus d’activitat, a més de vendre aquestes cerveses artesanes?

Sí, intentarem anar fent activitats. Ara portem només dos mesos, i estem començant a poc a poc, per veure com reacciona la gent. La idea, però, és poder anar fent tasts, tant de les nostres cerveses, que ja estem planificant fer-ne un de setmanal, els dimarts; com de les altres cerveseres artesanals que també tenim al local, almenys, una vegada al mes.

És més, i alguns dels tasts que oferirem de les nostres cerveses, també comptaran amb el formatge artesà de Grahame Pearce, en forma de maridatge. Un formatge elaborat juntament amb el productor de Talatí de Baix, D’en Vinent, i que resulta de la mescla entre la cervesa i el producte lacti. És com un semicurat de Menorca, però que presenta algunes diferències. Abans de quallar la llet, la mesclem amb el llúpol -un dels quatre ingredients principals de la cervesa-. I la maduració la fem amb cervesa negra, restes de cereal de l’elaboració de la cervesa, i oli.

Per què el nom de Tap Room?

La tradició de cervesa artesana neix als Estats Units, i allà és el nom que rep un establiment, propi de la marca cervesera, per tastar el seu producte. Tap vol dir aixeta, i Room, habitació. Així, totes les cerveseres, ja sigui adjacent a la seva fàbrica, o a un altre lloc, solen muntar aquests Tap Room per donar a conèixer la seva beguda, de forma més propera, al públic de la seva zona.

Foto: Grahame Pearce

A més d’aquest, teniu projectes futurs que vulgueu comentar?

Doncs ara tenim un projecte en ment, que no sabem si el realitzarem enguany o l’any vinent, però la idea és començar a presentar cerveses en format llauna. La llauna et dona més joc a nivell comercial, i et permet, de forma més senzilla, fer tirades curtes i úniques. Així podríem fer moltes més cerveses noves.

A més, i a finals de març, volem fer una col·laboració amb Adalt Brewing, una cervesera de Palma de Mallorca, especialitzada a fer cerveses IPA molt aromàtiques i potents, en format de llauna. Volem fer amb ells una doble col·laboració: nosaltres anirem a Palma a fer una cervesa lager, que és la nostra especialitat; i ells vindran aquí a fer una cervesa IPA. Aquesta serà la novetat que tindrem enguany, i la primera cervesa en llauna que presentarem. La primera de moltes, esperem.

La cervesera, Grahame Pearce, guanyadora de diferents premis i reconeixements, com la Medalla d’Or 2019 al Barcelona Beer Challenge, amb la seva LAGER; la Medalla d’Or 2022 al Campeonato Nacional de Cerveza Artesana, amb la PILSNER i amb la STOUT; la Millor cervesa del Campeonato Nacional de Cerveza Artesana 2022 amb la STOUT; segueix provant, avançant i evolucionant, tres de les passions dels seus propietaris, Roger Vila i Dani Cardona, per poder presentar-nos moltes novetats i especialitats, com el seu nou establiment a Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.