Tot a punt per a la Fira Arrels 2023 L’edició presenta un programa que inclou una quarantena de productors locals, més de 10 demostracions de cuina, tastos guiats, música i activitats per a totes les edats

La Fira Arrels, cita anual amb el producte local i la gastronomia de Menorca, torna aquest cap de setmana al recinte firal de Maó. Els dies 1 i 2 d’abril una quarantena de petits productors i dotze reconeguts cuiners menorquins i convidats d’arreu del país mostraran la diversitat i qualitat del producte de la nostra illa. Els plats forts d’aquesta trobada gastronòmica, impulsada pel Departament d’Economia del Consell Insular de Menorca, seran la participació del reconegut xef Sergio Torres i de la cuinera i divulgadora Ada Parellada.

Com a novetat d’aquesta sisena edició, el Consell Insular, juntament amb CAEB, PIME i ASHOME, ha convidat els restauradors de Menorca a visitar la fira en un horari adaptat per crear un nou espai de col·laboració entre aquest sector i el sector primari present a Arrels. Així els restauradors podran conèixer de primera mà els productes, la feina i els projectes de les marques presents.

Degustacions de producte local i un programa carregat d’activitats

Un any més, el públic de la fira podrà tastar i comprar els articles d’una quarantena de productors locals: set marques de formatges de l’illa, sis cellers de vi, cervesa, una gran varietat d’embotits, pa, mel, safrà, olis, musclos, carn, fruita, licors, infusions, bolets, verdures, rebosteria i productes ecològics de finques del programa de Custòdia Agrària, i d’altres amb la certificació de la Marca Menorca Reserva de Biosfera. A més, hi haurà dos convidats de fora: Espècies a mà de Tarragona i les conserves artesanes d’Encantaran de la Vall d’Aran.

Pel que fa al programa d’activitats, a l’Aula de Tast, els més curiosos podran fer degustacions guiades i assistir als tallers i xerrades per conèixer amb més detall els productes de l’illa. Entre d’altres, hi tindran lloc un tast de “Begudes i licors singulars de Menorca” amb Grahame Pearce, Biniarbolla i Gin Xoriguer; un tast de formatges CRDO Formatge-Maó Menorca, un tast de bolets o la sessió “Mel i formatge de Menorca: amics per sempre” que consistirà en un tast de mels de Dolçamar i de sis formatges de diferents finques de l’illa. Al mateix espai, també hi tindrà lloc una degustació de pastissos sense gluten de la Pastisseria Lluís Febrer.

La programació de l’Aula de Tast enguany inclourà activitats infantils, així els més petits podran provar els embotits tradicionals de Menorca, uns productes ancestrals que són patrimoni cultural i gastronòmic de l’illa (“Tast d’embotits amb Sa Cooperativa del Camp”); i descobrir l’univers de les abelles i l’ofici d’apicultor (“Cuinem amb mel”).

Estrelles Michelin a Arrels

El xef Sergi Torres, propietari amb el seu germà del restaurant Cocina Hermanos Torres amb tres estrelles Michelin; i la reconeguda cuinera i divulgadora Ada Parellada (Semproniana, Barcelona) són els caps de cartell de l’Aula de Cuina. Tots dos participaran a la fira el diumenge.

A més, el programa inclou sessions amb xefs de renom i alguns amb estrella Michelin com: Raúl Resino (Restaurante Raúl Resino*, Benicarló); Ana Jiménez (Quimera, Formentera); i Marc Gascons (Els Tinars*, Girona). La cuinera d’arrels menorquines, Blanca Mayandía, també presentadora del programa “Cocina con Blanca” de Canal Cocina, serà una altra de les participants. Lluc Crusellas (Pastisseria El Carme, Vic), el millor xocolater del món després de guanyar el World Chocolate Masters 2022, oferirà un taller de pastissos de xocolata el dissabte capvespre.

Els cuiners menorquins també seran presents a l’Aula de Cuina. Enguany seran: Pere Pons (Es Racó de na Macaret), Dani Mora (Sa Pedrera des Pujol), Pau Morales (Sant Joan de Binissaida), el cuiner Joan Bagur i la cuinera i bloguera Rosa Rotger del blog Tiberis a casa.

Música en directe i dinar d’arròs caldós

Durant les hores del migdia, hi haurà música en directe i s’oferirà un plat de dinar d’arròs caldós a tots els assistents de la fira. La música anirà a càrrec de dos grups locals: ell Duo Blue Moon actuarà dissabte a partir de les 14:00 h, i el grup Remembers ho farà diumenge en el mateix horari.

L’arròs caldós el prepararà l’Escola de Restauració de Ca n’Aguedet des Mercadal amb peix de la Confraria de Pescadors de Maó. D’aquesta manera, els assistents, a més de tastar les degustacions que oferiran els expositors, podran complementar el dinar amb un plat d’arròs caldós de peix que costarà tres tiquets de tast (3€).

Informació pràctica:

L’entrada tindrà un cost de 3 € i inclourà tres tiquets de tast. Els assistents podran comprar més tiquets de tast a la recepció de la fira per 1 € cadascun. Pel que fa a les activitats de l’Aula de Cuina i l’Aula de Tast, seran gratuïtes. La fira estarà oberta al públic dissabte de 10:00 h a 21:00 h i diumenge de 10:00 h a 19:00 h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.