El Casino 17 de Gener organitza des de 2016, un Concurs de Coques dolces i salades, el qual es celebra en el marc d’una Festa de Carrer, amenitzada per un cantant o grup musical i que es fa a l’exterior de l’entitat.
La seva finalitat és promoure el consum de productes de rebosteria autòctona i donar-los a conèixer als visitants, i fer una trobada popular i familiar, recuperant una de les tradicions pròpies de l’estiu menorquí, una costum ben nostra com és “seure a la fresca”, en que es reuneixen família i amics per passar la vetllada, fent tertúlia i també degustant coques i companatge, tant típics de la gastronomia illenca.
Aquesta celebració, va ser una idea amb l’objectiu principal, apart dels abans especificats, de que els socis i simpatitzants que durant tot l’any participen en les nostres activitats (les quals sempre es celebren a l’interior), poguessin almanco una vegada de poder gaudir d’una activitat “a la fresca”. També vam triar que la data de la seva celebració coincidís amb la Festa del 9 de Juliol i amb la de St. Cristòfol, un dia en que era molt tradicional reunir-se per anar a fer una bona bereneta-sopar de coques a la vora de la mar i que actualment ha decaigut molt.
Així idò, un any més el Casino 17 de Gener va tornar a organitzar, el passat dissabte 8 de juliol, la VI edició del concurs de coques, dolces i salades, obert a tothom que hi vulgui participar. Aquest any la vetllada ha estat amenitzada per “EVA PONS TRIO”. Al final, s´han presentat 14 participants, els quals han aportat un total de 20 coques, 11 de salades i 9 de dolces, de tots tipus des de les més clàssiques i tradicionals, fins a les més atrevides o innovadores.
El Jurat, format per Miquel Pau Fullana, regidor de l´Ajuntament de Ciutadella (en representació de la Sra. Alcaldessa), Clara Rovira, pastissera de Can Moll, Jaume Galmés, professor de cuina i pastisseria del IES Mª Àngels Cardona, Joan Juan, professor de cuina i pastisseria del IES “Puig de sa Font de Son Servera (Mallorca) i Siscu Anglada Cabrisas, expresident del Casino 17 de Gener, desprès d´haver fet la difícil tascar de puntuar tant la presentació com el sabor de les coques presentades, ha determinat que els guanyadors del concurs son: En coques salades, José Mª Llopis Melià, amb una coca de verdura. I en dolces, Yanina Mansilla Olmedo, amb una coca d’albercoc. Tots dos van ser premiats amb un lot de productes menorquins de Sa Cooperativa del Camp, un viatge per 2 persones (més cotxe) de Baleària i un val de compra, valorat amb 100 € de Supermercats Diskont. Finalment, s´han sortejat entre els assistents varis regals, entre ells 16 coques aportades pels forns i pastisseries de Ciutadella.