Ladairo Col·lecció de Família 2021 Amb un cupatge de Mencía i Araúxa (Ull de Llebre)

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi negre gallec de la DO Monterrei. Es tracta del Ladairo Col·lecció de Família 2021, que vitifiquen a Oimbra, Ourense, les Bodegas Ladairo amb un cupatge de Mencía i Araúxa (Ull de Llebre) que el fan únic i que ens anirà de meravella per als plats de tardor.

Nota de tast

Vista: Límpid i brillant de capa mitjana i color vermell púrpura.

Nas: De bona intensitat aromàtica, amb aromes a fruites vermelles de bosc i subtils notes exòtiques.

Boca:  Ben estructurat, amb el gust característic dels mencias, i amb tota la paleta aromàtica.

Maridatge

Pop a la brasa del restaurant La Bodeguilla de Sant Roque a Santiago de Compostela. Foto: Bep Al·lès@

Cuina gallega, carns a la graella, carns al forn plats de tardor, bacallà i carns blanques.

Pop a la gallega, per a obrir boca al Restaurant El Faro de Cala Torret. Foto: Bep Al·lès©

És el vi ideal per acompanyar els plats de carn de la cuina gallega com el lacón amb grelos, els callos a la gallega, zorza, empanada de llom, truita de patates a l’estil de Betanzos i el pop a la gallega.

Mitjana de vedella de Menorca al restaurant Es Molí des Racó, Es Mercadal. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfecció amb les carns vermelles a la brasa, com la mitjana de rubia gallega des Molí des Comte, com també la nostra vermella de Menorca al caliu. També és ideal per a unes costelles de be al caliu o un conill a la brasa amb all i oli.

Porcella al forn. Grill Es Caliu. Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Porcella o be al forn, a més de plats de tardor com la carn amb esclata-sangs, la llengua de vedella amb cames seques, arròs brut, gírgoles amb sobrassada o una panadera de coll de be.

Bacallà al pil pil al restaurant Río Oja, a la Calle del Perro, de Bilbao. Foto: Bep Al·lès©

Pel seu aroma i bon bevent ens anirà bé amb plats on el bacallà en sigui en protagonista. Bacallà a la llauna amb mongetes fregides, bacallà amb porros, bacallà gratinat amb all i oli de codony, bacallà fegit acompanyat de pebres vermells torrats…

Tià de conill amb cebes. Foto: Bep Al·lès©

Conill amb cebes, pollastre al forn, gall dindi amb prunes i panses, a més del arrossos de tardor com el de llomillo amb esclata-sangs.

Si voleu saber més d’aquest vi negre jove amb 90 punts a la Guia Peñín, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.