Aquesta setmana us presentam el Nuviana que neix en el si d’un nou concepte de vi elaborat amb tecnologia avançada i de qualitat. El Nuviana Negre 2017 es un vi del Vall del Cinca, sense DO, vinificat amb les varietats d’Ull de Llebre (53%) i Cabernet Sauvignon (47%). Té 90 punts a la Guia Repsol.
Estam davant un vi jove, amb molta fruita i bo de beure.
El projecte Nuviana pertany als Cellers Codorniu.
Nota de tast
- Aspecte: Color cirera picota intens. Nítid i brillant.
- Nas: Franc, intens, amb notes de confitura de pruna. Molta fruita vermella i negra. Lleugers tocs a coco, torrats i un poc d’espècies.
- Boca: Saborós, viu, madur i expressiu. Molt agradable en boca. Notes de marina, suaus tocs torrats que creen harmonia amb la fruita vermella. Cos mitjà, persistent i final molt agradable
MARIDATGE
És un vi negre jove, modern, amb caràcter i honest que ens permetrà maridar-lo amb carns blanques com un pollastre amb fesols o un conill al caliu o al forn.
Ideal per a compartir un assortiment de formatges i embotits amb els amics.
Bona opció per als plats de pasta, des d’una macarronada, a uns espagueti bolonyesa a les pizzes on predominin els embotits i les verdures.
És un vi que ens romp el tòpic de que els negres no mariden amb el peix. Amb ell podem acompanyar peixos blaus o unes gambes al forn, salmó a la graella, un tataki de tonyina vermella, un turbot al caliu, o bé plats on el protagonista sigui el bacallà.
El guanyador del sorteig d’aquesta setmana ha estat el nostre subscriptor Quel Comellas, d’Ecocarn, que reb El Iris a la seva carnisseria ecològica.
Si voleu saber més o comprar aquest vi jove de bon bevent i que de segur que us seduirà , el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.