Una promotora pagarà una part de la reforma de la plaça Quintana de Mar La societat controlada per Marie Hélène Beharel, amb diverses parcel·les en propietat al carrer Marino Benejam, promou un nou centre d'art que obrirà previsiblement abans del mes de maig

C.M / Ciutadella – La Junta de Govern de Ciutadella ha aprovat el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la societat immobiliària IPAM Real Estate SL per a la cessió temporal d’un espai públic per a la reforma i recuperació de la Plaça de Dalt Sa Quintana. La promotora compta amb diferents solars al carrer Marino Benejam.

Tanmateix, IPAM confia que l’embelliment de l’espai i la recent urbanització del carrer ajudin a revaloritzar, en el futur, el preu de les parcel·les en el mercat immobiliari. És el que es diu, en termes de negoci, una operació win-win.

L’entitat mercantil compta amb un capital social de 150.000 euros. IPAM Real Estate SL és la nova denominació de l’antiga societat Inmobiliaria de Promociones y Arriendos Menorquines SL, creada ara fa 19 anys, que va adquirir diferents solars al carrer Marino Benejam després de la fallida d’una promotora catalana que projectava construir-hi un bloc de 4 pisos.

IPAM Real Estate SL està participada per les societats filials IPAM Developments SL i IPAM ART SL.

Una altra societat de Pons Morales, IPAM ART SL, aixeca un centre d’art a la cantonada del carrer Marino Benejam amb la plaça Quintana de Mar

És tot just aquesta darrera societat, IPAM ART SL, controlada per la ciutadana luxemburguesa Marie Hélène Beharel, qui promou, a la cantonada del carrer Marino Benejam amb la plaça Quintana de Mar, la construcció d’un centre d’art que gestionarà la Fundació Numa-Espais de Cultura. Els treballs es troben força avançats. No debades, es preveu que l’espai cultural obri les portes a finals del proper mes d’abril.

LA FUNDACIÓ NUMA-ESPAIS DE CULTURA
La fundació, que presideix la mateixa Marie Hélène Beharel, es va constituir a començaments de 2022 a Ciutadella amb la idea de proposar espais singulars d’interacció amb l’art i la cultura. Entre els seus patrons, el mateix grup de persones que lidera la plataforma Junts as Pla, presidida per l’exgerent de l’associació de comerciants Ciutadella Antiga, Macià Coll, i que integren la pròpia Beharel i Cati Jover. Tant Coll com Jover acompanyen també Beharel en la feina de la fundació.

La creació d’aquest nou espai cultural, gràcies al conveni de col·laboració entre IPAM ART SL i la Fundació Numa, s’inscriu en el procés de renovació de la barriada de Dalt Sa Quintana, que es preveu que en un futur proper rebi una nova empenta amb la construcció del Centre Integral de Formació Professional projectat a l’antiga terminal portuària, la construcció de 160 habitatges de protecció oficial a pocs metres de la zona, i l’ampliació de l’aparcament públic situat davant els quarters de la Guàrdia Civil.

El centre obrirà d’aquí a unes setmanes les seves portes amb una exposició dedicada a l’escultor i artista visual conceptual dels Països Baixos, Caspar Berger.

El nou centre d’art obrirà les portes a finals d’abril amb una exposició dedicada a l’escultor i artista visual conceptual holandès, Caspar Berger

El projecte de la Fundació Numa-Espais de Cultura no s’entén sense l’activitat duta a terme pel col·lectiu Junts as Pla, que inicià el seu camí ara fa dos anys amb la intenció clara de recuperar els hortals des Pla de Sant Joan a través d’un projecte col·laboratiu que compta amb l’eina de la participació ciutadana i d’entitats culturals.
En aquest temps, l’associació cultural presidida per Macià Coll ha dut a terme diferents accions com la recuperació i rehabilitació de l’Hort des Quei, la neteja del peu des Bastió, l’elaboració del projecte de millora de la Colàrsega des Pla, la celebració del Festival Amalgama Kids, la promoció de l’ús cultural dels horts o la realització de projectes com Estiu as Pla o Xerrem as Pla, entre d’altres.

La finalització de la unitat d’actuació número 44, amb la urbanització del carrer Marino Benejam; la reforma i recuperació de la plaça Quintana de Mar; la projectada renovació de les infraestructures de pluvials i de clavegueram, que connectaran amb el port a través de la costa de Dalt sa Quintana; la recuperació dels horts des Pla; la creació del nou centre d’art de la Fundació Numa; fins i tot, el front judicial dels vesins de sa Muradeta per acabar amb els renous dels bars i discoteques des Pla… tot apunta a un objectiu més ample com és revitalitzar l’espai de la colàrsega del port de Ciutadella i demostrar que és un espai viu, i amb gran potencial de desenvolupament, més enllà del seu ús com a zona d’esbarjo de l’oci nocturn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.