Trobada del Cercle d’Economia amb el Sr. Alejandro Feu, director general de Bodega Torralba

Alejandro Feu, director de Bodega Torralba, i Francesc Tutzó, president del Cercle. Foto: Cercle d’Economia de Menorca

El passat dijous, 7 de març, va tenir lloc la trobada del Cercle d’Economia de Menorca, amb el Sr. Alejandro Feu, director general de Bodegas Torralba. En aquest, Feu ha compartit amb els socis del Cercle el seu nou projecte vitivinicola que implica una inversió de 10 milions d’euros a Menorca.

El Sr. Alejandro Feu va començar explicant que Torralba és un projecte nascut del cor, de la passió i amor que els seus promotors i propietaris tenien per Menorca. Feu va comentar que havia viscut a les Canàries i que la diferència amb Menorca era evident malgrat tractar-se d’illes. La seva trajectòria professional anterior l’havia portat a la direcció del grup Torres i quan li van oferir aquest projecte, li va semblar molt atractiu.

OBJECTIU PRINCIPAL
Va presentar Torralba com un projecte que pretén fer el millor vi que sigui capaç de donar la terra de Menorca amb la idea d’estar presents als millors restaurants que hi pugui haver a tant a les Balears com a nivell nacional. “La nostra intenció és fer el millor vi possible” va emfatitzar. ”Volem recolzar el concepte Menorca a fora de Menorca perquè tothom reconegui el seu vi i digui, quin gran vi i a sobre, està fet a Menorca”.

GESTACIÓ PROJECTE
El primer que es va fer va ser buscar diferents zones i es va trobar un subsol de pedra per dalt però d’argila per sota, que donava unes bones qualitats. Es van fer 40 calicates (perforacions per veure el terreny). Com que era un subsol amb molta pedra, es va fer una gran tasca de treball de preparació. “Si volíem plantar, amb tanta pedra el cep no viuria” es van dir. Per això van treballar molt el subsol i el van oxigenar per donar 30-50 cm per poder plantar en sec, sense aigua. “Això ens permetia ser més sostenibles en el cicle de l’aigua” va explicar. Es va fer una plantació amb got, tot deixant que el peu del cep tingués les seves parts laterals més lliures.

El fet d’haver invertit tant de temps i d’esforços en treballar la terra, els va permetre que aquesta pugui absorbir millor la humitat natural del terra i poder fer sempre amb el màxim respecte pel medi natural. “Torralba no és una vinya, és un paisatge de vinya. Quan veus l’extensió de 20 hectàrees plantades que permeten veure fins i tot el mar i Mallorca, t’adones de la meravella que hi ha al davant” va explicar el seu Director General. “S’ha respectat molt la biodiversitat perquè s’ha fet un gran treball previ i paisatgístic” va comentar.

Alejandro Feu i Francesc Tutzó. Foto: Cercle d’Economia de Menorca

TORRALBA
La finca de Torralba té una extensió de 200 hectàrees, amb una casa gran de l’any 1650, que s’està refent on es farà un petit agroturisme de 12 habitacions per acollir grups. Refaran un boer per fer un complex per poder veure la natura. També tenen abelles per pol·linitzar, ovelles del veí que abonen i permeten fer permacultura. Esperen que aviat puguin tenir un edifici de celler a la mateixa finca per vinificar.

ELS VINS
Alba és el nom del vi perquè expliquen que han recuperat una finca que estava abandonada, és a dir adormida, i la van despertar com l’ALBA de cada dia ens desperta. Han plantat varietats blanques i negres. Els blancs són monovarietals, un de Malvasia (Alba Blanca Menorca) i un de Garnatxa (Alba Blanca Garnatxa). El Rosé és de Monastrell (Alba Rosé Menorca) i els negres són de Monastrell (Alba Negre Menorca), de Garnatxa (Alba Negre Garnatxa) i de Cabernet (Alba Negre Menorca Cabernet).

Han plantat garnatxa blanca i negra, que no estan incloses en la IGP Vi de la Terra Illa de Menorca, però el seu objectiu és posar un gra de sorra per fer avançar la viticultura a Menorca i que aquestes varietats puguin estar incloses.

PRODUCCIÓ
El seu objectiu és arribar a les 100.000 ampolles. En aquests moments n’estan fent 24.000. El procés de vinificació es fa a una nau provisional a Ferreries.

RENTABILITAT
És un projecte a molt llarg termini on la rendibilitat és un aspecte generacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.