Setmanari El Iris del 23 de juny de 1949

El Setmanari El Iris del 23 de juny de 1949, obria la portada amb temes relacionats amb les Festes de Sant Joan i sortia el dissabte de la festa. La Instantània esmentava el sentiment de la festa i es reproduïa un article de Josep Maria Quadrado parlant de la Festa Major de Ciutadella. També l’anècdota santjoanera “Es doctor ha dit que no”, recollida per Josep Pons Lluch, i escrita en menorquí.

A les pàgines interiors es feia un resum dels actes del cinquantenari de les Germanes Carmelites a Ciutadella.

A Pantalla Ciutadana s’esmentava que l’Ajuntament havia ordenat regar els carrers (recordar que no estaven asfaltats i alguns eren de terra) amb una nova camioneta per evitar la pols.

L’Escola Municipal de Dibuix, que dirigia Pepe Torrent, havia clausurat el curs 1948-1949 amb entrega de guardons als alumnes més destacats.

Havia passat uns dies a Ciutadella, Toribio Zúñiga, Secretari Perpetu de la Reial Acadèmia de Farmàcia.

Es recuperava el costum de muntar una tribuna al Pla de Sant Joan per a veure els jocs del dia 24. S’admetien encàrrecs de reserva al magatzem de fustes de Guillem Cortès, Carrer des Degollador, 57.

El Club Nàutic de Ciutadella inaugurava al seva temporada estiuenca el dia de Sant Joanet.

L’empresa del Teatre del Cercle Artístic tenia previst presentar la producció “Ciutadella a la vista” filmada al 1933 per J. Prunera i presentada per Cultura Films amb imatges del Barranc d’Algendar, Santa Galdana, Macarella, Cala Blanca, el magatzem de pells de J. Seguí Serra, Cala en Blanes i Cala en Brut, la fàbrica de cadenes de Joan Gelabert Caules, gimnàstica rítmica a càrrec dels alumnes de l’Escola Graduada, la Fonda Faner en diferents aspectes, i molts més indrets del nucli antic, monuments megalítics, el port, etc.

S’anunciava a El Iris el Bar Restaurant “Xuroy” de Cala Alcaufar, filial dels hotels Bustamante i Central.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.