Lectures per aquest estiu Per J. Bosco Faner Bagur

Durant el temps d’estiu uns i altres fruïm de vacances o, si no són possibles, cercam espais per tenir més contacte amb nosaltres mateixos, amb la família, amb amics, amb la naturalesa… Els horaris d’aixecar-nos o del compartir taula són més laxos, els nostres xubecs més llargs… D’altra banda, l’estiu també és temps de revetlles i de festes majors en els nostres pobles, temps de fer algun viatge, de conèixer nous destins… En definitiva, aprofitam l’estiu per “a carregar piles”.  Les vacances ens poden ser una bona ocasió per a cercar espais més tranquils per a reflexionar, fer pregària, llegir… Avui us propòs algunes lectures:

Una novel·la
 “El ángel de piedra” (Margaret Laurence, 344pp., Libros del Asteroide). Ambientada en una fictícia localitat de Canadà, aquesta novel·la conté les memòries de Hagar Shipley, una dona de noranta anys tossuda i inconformista… Ja ens va bé tenir present persones d’aquest estil quan necessitam criteris i opcions personals i no còpies pensant que som lliures.

Memòries i testimoni
 “Deu raons per creure en Déu” (Oriol Jara, 156 pp., Editorial Albada). Confessió d’una persona que es va posar a la recerca de la fe des de la raó. A tots ens pot anar bé ressorgir la necessitat que tenim de cercar, investigar, pensar…

Assaig
“Como las pantallas devoran a nuestros hijos” (Francisco Villar Cabeza, 400 pp., Editorial Herder). L’autor reflexiona sobre l’impacte negatiu de la digitalització no tan sols en el neurodesenvolupament dels infants i adolescents, sinó també en el seu desenvolupament social, afectiu i relacional.

Espiritualitat
“Amor que crema” (Marc Vilarassau SJ. 391 pp., Editorial Claret). Aquestes pàgines inspiradores i sacsejadores, estan plenes de veritat i de vida, escrites per algú que ens pot ser un bon referent ja que ha patit una de les malalties -el càncer- que ens assetgen.

“Si cerques referents aquí són” (J. Bosco Faner, quatre volums, Editorial Granada Club Selección). Aquests llibres mostren de forma propera els sants, un per cada dia. Sants  que ens resulten assequibles. La clau de l’èxit no és sols veure la meta, també és tenir la motivació suficient per a posar-nos en camí.

Folklore
“Expressions, dites i refranys Menorca .2.” (Josep Portella Coll, 421 pp., Col·lectiu Folklòric de Ciutadella). Presenta dites com: “Si vols que diguin bé de tu, no diguis mal de ningú”. Mai és convenient  xerrar per darrere.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.