Inscriu-te a l’Escola de Formació Joan Francesc López Casasnovas

En marxa la segona edició d’AMIC-Nous Talents, el concurs que apropa els joves als mitjans de proximitat

AMIC-Nous Talents és un concurs dirigit a joves o estudiants universitaris de 18 a 25 anys amb l’objectiu de crear contingut en català a través de nous formats per a les xarxes socials, com ara vídeos curts (estil Reels) i pòdcasts o videopòdcasts. Des d’aquest 16 de setembre i fins al 30 de novembre, els estudiants que vulguin participar es poden registrar a través del web www.amicnoustalents.cat.

En què consisteix el concurs?

AMIC-Nous Talents consta de dues fases: una primera fase on els participants han de crear un projecte de comunicació en format vídeo curt o pòdcast/videopòdcast, i una segona fase on tindran l’oportunitat de realitzar pràctiques remunerades en un dels mitjans de comunicació de l’AMIC que participen en la iniciativa.

Els participants han de ser joves o estudiants universitaris d’entre 18 i 25 anys. En el moment de la inscripció, hauran de triar entre quatre categories: cultura, oci i turisme, actualitat de proximitat o esports, i el format en què desitgen participar: vídeo curt o pòdcast/videopòdcast. Un cop triats, hauran de crear un projecte (brífing) en el qual demostrin la viabilitat del mateix i la seva aplicació a un mitjà de proximitat, a més de presentar exemples pràctics en funció del format escollit.

La Masia del Nou Talent

Els participants finalistes seran convocats a “La Masia del Nou Talent”, una jornada presencial d’activitats avaluables on es realitzaran tres proves vinculades amb la gestió del temps, el treball en equip i la creació de continguts informatius. Al final de la jornada, el jurat seleccionarà els guanyadors de cada format i es farà l’entrega de premis. Durant el mes de març de l’any 2025, es realitzarà la selecció entre les empreses de mitjans que participen i els guanyadors i finalistes del concurs, que tindran l’oportunitat de realitzar pràctiques remunerades.

Els premis

La primera fase del concurs premiarà amb 1.000, 500 i 250 euros al primer, segon i tercer premi, respectivament. La segona fase oferirà als finalistes i guanyadors l’oportunitat de realitzar pràctiques remunerades d’una durada de 4 mesos a mitja jornada en un dels mitjans de comunicació participants del concurs.

Calendari

El concurs comença aquest 16 de setembre i la fase creativa es desenvoluparà entre el 7 d’octubre i el 30 de novembre. Durant aquest període, els participants han de presentar els seus projectes.

Durant la segona quinzena de desembre es donaran a conèixer els finalistes i durant els mesos de gener i febrer de 2025, es durà a terme “La Masia del Nou Talent”. La publicació dels convenis de pràctiques es farà durant el mes de març de 2025.

L’AMIC, entitat organitzadora

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, amb més de vint-i-cinc anys d’història, representa a gairebé sis-centes publicacions en paper, mitjans digitals i audiovisuals amb una presència forta a Catalunya, les Illes Balears, el País Valencià i la Catalunya del Nord. En conjunt, aquests mitjans tenen una tirada en premsa d’1.200.000 exemplars i més de 14.000.000 de navegadors únics mensuals en format digital.

Des del 16 de setembre, els participants ja poden registrar-se a través del web www.amicnoustalents.cat i participar en la 2a edició d’aquest concurs

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.