PortsIB inicia l’expedient de contractació del projecte tècnic bàsic per a l’optimització del port de Ciutadella Les instal·lacions actuals han resultat insuficients, fet que fa imprescindible l'ampliació de l'estació marítima i la millora dels accessos

El Consell d’Administració de PortsIB ha aprovat l’inici de l’expedient de contractació per a la redacció del projecte tècnic bàsic i d’execució destinat a l’optimització de l’operativitat de l’estació marítima i del port exterior de Ciutadella. Aquest projecte inclou, si és necessari, l’expedient d’expropiació dels terrenys que es troben davant del port, d’acord amb les necessitats identificades per al desenvolupament futur del port.

Des de la seva inauguració el 2011, el port comercial de Ciutadella ha experimentat un creixement constant en la seva activitat, tant en el trànsit de persones com en el transport de mercaderies. Davant d’aquest increment, les instal·lacions actuals han resultat insuficients, fet que fa imprescindible l’ampliació de l’estació marítima i la millora dels accessos, especialment al moll de Llevant.

El projecte també preveu la creació d’una nova àrea d’estacionament per a vehicles, destinada tant a turistes com a transports de mercaderies, ampliant així els espais d’embarcament i accés de vehicles existents. A més, s’espera que aquesta actuació contribueixi a resoldre els problemes de trànsit que es produeixen al vial d’accés al port exterior.

Aquesta acció forma part del Pla General de Ports de les Illes Balears, aprovat pel Decret 24/2023 del passat 24 d’abril, i suposa un pas significatiu per al futur desenvolupament de les infraestructures portuàries a Ciutadella.

L’inici d’aquest expedient és una resposta a la necessitat de modernitzar i optimitzar les instal·lacions portuàries, assegurant que s’adaptin a les demandes actuals i futures. Properament, es procedirà a la licitació del contracte de serveis per a la redacció d’aquest projecte, que inclourà una assistència tècnica durant la direcció de les obres.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.