Els aparcaments, per quan?

Aquesta setmana, el plenari de l’Ajuntament de Ciutadella aprova el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). Un pla que, desglossat, preveu l’eliminació de 253 places d’aparcament a causa dels canvis plantejats a diversos indrets, no només pel ja sabut canvi de la plaça des Born com a zona de vianants.

Si bé a la roda de premsa que es va oferir fa uns dies, i a la conversa que des de El IRIS hem mantingut amb el regidor responsable de l’àrea, Pepe Capella, asseguren que l’estiu que ve tindrem moltes més places d’aparcament de les que es llevaran a la cèntrica plaça, són molts els ciutadans que demanen on i per quan.

Ja s’ha deixat entreveure que aquestes noves bosses d’aparcaments que el consistori està negociant amb propietaris de terrenys, s’ubiquen a zones confrontants de les rondes. Una solució que, per qui ve de fora a conèixer el nostre municipi podria ser una solució. Però potser pot no resultar tan còmoda per a una família que viu al carrer de Ses Andrones i que ha de fer diversos desplaçaments al dia.

Durant els anys 90 es va plantejar la possibilitat de crear un aparcament, cèntric i subterrani, en previsió del creixement de la flota de cotxes que avui en dia circula per Ciutadella. Una idea que, ara mateix, potser seria factible a zones com la plaça de la Pau i la del Príncep, on s’ubiquen les dues grans úniques bosses que donen un alleugeriment a la manca d’aparcament durant l’hivern.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.