Els peixos i les carns a la brasa d’Es Bruc Santandria

Bep Al·lès / Ciutadella – El “xiringuito” Es Bruc, als baixos de l’hotel Playa Santandria, encara recordat com Ses Set Voltes és un dels llocs de referència per menjar a la vorera de la platja i degustar, no sols els plats de referència dels “Xiringuitos Es Bruc” com els musclos a la planxa o la fritada de peix i marisc, sinó també per a degustar els seus peixos i carns de Menorca a la graella, on destaca la mitjana de vaca menorquina.

En la nostra experiència gastronòmica vam tastar la seva ensaladilla amb bonítol escabetxat per a compartir enmig de la taula, que va ser excepcional, tant el l’elaboració de l’ensaladilla, gens oliosa i amb bona harmonia d’ingredients, coronada per unes generoses lasques de bonítol del nord escabetxat, que li donen el contrast al plat juntament amb unes tàperes de Menorca envinagrades.

També vam compartir unes croquetes de sobrassada de Menorca, cruixents per defora i meloses per dins, delicades de sabor i textura, que es serveixen acompanyades de rodelles de ceba vermella tallada ben fina i fregides amb farina de ciuró, que lis dona un toc cruixent i menys oliós que la farina de blat.

De segon vam optar, per dos plats; un per el rellom o llomillo de vaca de Menorca a la brasa de Hosper, demanant la carn al punt i així es va servir, ben marcada defora i vermella al centre, amb el toc magistral i únic que tenen les carns fetes amb carabó de Menorca, que dona aquests aromes de llenya d’alzina i d’ullastre.

També vam veure servir a les taules del costat els entrecots, també a la brasa de carabó de Menorca, amb racions generoses i plats amb bona guarnició de patates fregides i pebres del padrón.

El segon comensal es va deixar recomanar pel responsable de sala, que li oferí tastar els peixos a la graella, tot provant el turbot, al que primer se li dona un toc de planxa, per a després acabar-lo a la brasa Hosper de carbó de Menorca i que just es treu del caliu es col·loca damunt la safata on es serveix i es rega amb oli d’oliva de Menorca, alls i tomàtigues de cirerol fregides, i s’acompanya amb un plat apart de patates panadera al forn.

Un dels plaers d’aquest estiu ha estat tastar aquest peix a la brasa, en el punt òptim de cocció, on ni es serveix massa cru ni massa sec, amb la mestria dels cuiners especialitzats amb peix a la brasa que trobam al País Basc, però sense mourer-te de Menorca.

Altres peixos que s’ofereixen per a fer a la brasa, amb un pes mínim d’uns 800 g són el gall de sant Pere i la rotja o cap-roig.

De postres vam compartir el seu pastís de formatge Quintana, que és tot un clàssic dels Xiringuitos des Bruc a Menorca.

Un bon lloc on anar aquests mesos o inici de tardor, abans de que tanquin les portes de la present temporada el 20 d’octubre.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.