Cuatro Rayas Vendimia Nocturna Sauvignon 2023

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us oferim tot un clàssic de la DO Rueda, es tracta del monovarietat Cuatro Rayas Verema Nocturna Sauvignon 2023, que elaboren els prestigiosos Cellers Cuatro Rayas, fundats al 1935, amb ceps de més de 20 anys

El nom de Cuatro Rayas ve perquè vinyes es troben en un punt on coincidien 4 poblacions, La Seca, Rodilana, Medina del Campo i Roda. Per aquesta raó, aquest paratge va ser denominat com el Pagament de les “Cuatro Rayas”

Nota de tast
Aspecte:  Groc palla pàl·lid amb irisacions verdes, cristal·lí i brillant.

Nas: Entrada intensa i elegant expressió aromàtica on destaquen els records a fruita blanca carnosa i exòtica com el litxi, fruita de la passió i la pinya.

Boca:   Sec, amb certa amplitud i un final molt suau ple de records aromàtics percebuts en nas. Llarga persistència final.

Maridatge
Vi ideal per acompanyar peix, marisc, rissotos i plats de cuina fusió.

Estam davant el Saugvinon blanc més premiat de l’Estat espanyol i ens anirà de meravella per acompanyar peixos blancs i blaus, tant al forn, al caliu, planxa, a la sal… com també amb coccions i salses suaus.

Llobarro de la peixateria del Diskont fet al caliu. Foto: Bep Al·lès@

 

Anfós al forn, molls al caliu, salmó en papillote amb una maonesa de cítrics, bacallà amb pebres, morruda al forn a la menorquina, caldera de déntol o filet de pagre damunt llit de bolets de primavera saltats.

Bacallà amb pebres del Bar Bananas a Ciutadella. Temple de les tapes i berenars de forquilla. Foto: Bep Al·lès©

Marida amb el marisc de closca, des d’uns musclos al vapor acompanyat de salsa maonesa a uns musclos a la menorquina, passant per les escopinyes al natural o al forn, cloïsses amb salsa verda o al vi de Jerez, escopinyes de gallet al vapor, tellines a la planxa o unes navalles amb maonesa de safrà.

Cloïsses amb salsa verda del restaurant Rio Oja a Bilbao. Foto: Bep Al·lès©

Li van bé les paelles i fideuades de marisc, les calderes de peix de roca o la caldera de morena, com també ens acompanyarà un suquet de rap amb gambes i una excel·lent opció per a maridar amb els plats on el raor en sigui el protagonista.

Fideuada cega de marisc. Restaurant Can Mito des Molinar, Palma. Foto: Bep Al·lès©

Proveu-lo amb plats de cuina fusió: tiradito de llobarro, ceviche de corvina, orada a la brasa amb maonesa de siracha i llet de tigre, tacos de peix, tàrtar de salmó, tataki de tonyina vermella… ideal també per sushi i sashimi.

Tataki de tonyina vermella. Bahia Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

 

Si voleu saber més d’aquest gran vi blanc, especial i que enamorarà als amants dels verdejo, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.