La Fira Arrels, a punt per encetar la seva VII edició amb gastronomia, música i activitats per a tota la família Dissabte 21 i diumenge 22 el Recinte Firal des Mercadal reunirà una trentena d’estands de producte local, demostracions de cuina en directe, tallers i degustacions guiades

Aquest cap de setmana, el Recinte Firal des Mercadal es convertirà en l’epicentre de la gastronomia local amb la VII edició de la Fira Arrels. L’esdeveniment, que ja s’ha consolidat com una cita ineludible al calendari menorquí, reunirà els millors productes de la nostra terra. En un ambient festiu i familiar, els assistents podran gaudir d’una experiència única que celebra la riquesa gastronòmica de Menorca. A més de la venda de productes, la fira inclourà activitats diverses, demostracions de cuina, tallers i jocs per a fillets i filletes.

Un nou format pensat per a tota la família

La Fira Arrels, impulsada pel departament d’Economia i Serveis Generals del Consell Insular, aquest any, canvia de format i ubicació, traslladant-se a un espai amb carpes que ofereix un ambient obert i dinàmic. A més, s’ha dissenyat pensant en el públic familiar, amb activitats per a totes les edats, convertint l’experiència en una proposta completa per passar el dia. També hi haurà actuacions musicals, dissabte a les 21.00 h tocarà el grup Entonats i diumenge a les 15.00 h Joana Pons amb ses guitarres.

Degustacions, demostracions culinàries i música en directe

Els assistents podran explorar els estands per adquirir una varietat de productes locals com formatge, embotits, oli, vi, cerveses, carn, bolets, safrà, fruita, sal, pa o rebosteria menorquina, entre d’altres. A més de la compra directa de tots aquests productes, els expositors oferiran degustacions elaborades perquè els visitants puguin fer un tast.

La Fira Arrels reafirma la seva posició com el nucli de la cuina menorquina amb set demostracions culinàries en viu. Per l’Aula de Cuina de la Fira Arrels dissabte hi passaran cuiners com Miquel Calent (Restaurants Es Chic, Migjorn i Ca’n Calent, Campos, Mallorca), José María Borrás i Irene Gordillo (Agroturisme Santa Mariana, Alaior), Diego i Raül Merino (Restaurant Miramar, Ciutadella) i Pau Sintes i Ruth Ortiz (Restaurant Cristine Bedfor, Maó). Diumenge serà el torn de Dani Poleo (Bonita Menorca – Celler Binifadet), Catalina Pons i Tomeu Cañellas (Bunyola, Mallorca) i Andrés Benítez (Botànic, Palma de Mallorca).

A més d’aquestes classes magistrals, durant les dues jornades, el mateix espai acollirà degustacions guiades, com un tast de formatge i cervesa artesana, així com un tast de vins, entre d’altres. A més, el dissabte al matí es durà a terme l’entrega dels premis gastronòmics de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears.

Espai Sa Cooperativa del Camp

La VII edició de la Fira Arrels tindrà un espai especial de Sa Cooperativa del Camp dedicat a les famílies. Dissabte, d’11.00 h a 14.00 h, els assistents podran gaudir d’una demostració de les feines del camp, on aprendran com els productors i artesans elaboren els seus productes a partir de matèries primeres locals. A la tarda, es realitzarà un taller interactiu per a nens i nenes, on podran aprendre a sembrar i cuidar els productes de l’horta d’hivern. Diumenge al matí, aquest mateix espai acollirà un emocionant joc infantil que consistirà a comprar ingredients i cuinar plats senzills, fomentant així el coneixement sobre la gastronomia local i la importància dels productes de proximitat.

Exposició especial Fira Arrels

Els assistents també podran visitar la nova exposició del Centre Artesanal de Menorca, “Menorca en tres plats”, que s’inaugura el divendres 20 de setembre. Aquesta exposició mostra la col·laboració entre el ceramista Marc Marcet i tres xefs menorquins, presentant obres de ceràmica que reflecteixen la riquesa gastronòmica de l’illa.

Informació pràctica

L’entrada a la Fira Arrels costarà 3 € i inclourà tres tiquets de degustació. Totes les activitats seran gratuïtes, però requeriran reserva prèvia al punt d’informació de la fira. L’horari d’obertura serà el dissabte de 11:00 h a 22:00 h i el diumenge de 11:00 h a 20:00 h.

Més informació i programació:
firaarrels.cime.es

Contacte:
comunicaciofiraarrels@cime.es
695362490

LLISTAT DE PRODUCTORS FIRA ARRELS 2024
– BOLETS DE MENORCA – SA CUINA DE SA SINIA
– SAL DE MENORCA
– SA CROQUETERA DE MENORCA
– SA SUCRERIA
– ES MOLÍ DE BAIX
– LA MARCONA
– LA FABRICA DE FARRY
– INFUSIONS DE MENORCA – TES DE MARINA – MARC MOLL
– ISAFRA MENORCA
– PRODUCTES ECOLÓGICS ES CAPELL DE FERRO
– FORMATGES TORRE TRENCADETA
– FORMATGES ES TONEDOR
– S’ARANGÍ
– BINIGARBA
– FORMATGES CM
– ALCOTX
– SANT JOAN DE BINISSAIDA
– MORVEDRA
– FINCA SANTA CATALINA
– BODEGA TORRALBA
– BODEGUES TORRALBENC
– GRAHAME PEARCE
– BOTIGA XORIGUER
– VIMENORCA
– CA N’AGUEDET
– SUPERCOFFEE
– DIRECCIÓ GENERAL DE QUALITAT AGROALIMENTÀRIA I PRODUCTE LOCAL
– LICORS MOYÀ 1980 (Mallorca)
– LICORS DOS PERELLONS (Mallorca)

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.