Cercle d’Economia de Menorca/Alaior – Fa pocs dies tenia lloc a Alaior l’acte solemne d’obertura del nou curs acadèmic de la Universitat de les Illes Balears i des del Cercle d’Economia de Menorca voldríem posar de manifest l’èxit col·lectiu que representa per la nostra Illa, haver consolidat la seu universitària de Can Salort. Un fita per sentir-nos orgullosos com a societat que després de 25 anys en funcionament, ha fet possible que 1.100 menorquins hagin tingut accés a uns estudis superiors i s’hagin pogut graduar sense haver de sortir del nostre territori. Les bones xifres que avalen aquesta institució no només son de passat sinó també de present i futur perquè el nombre d’estudiants inscrits aquest nou curs ha crescut un 2,5 per cent respecte l’any anterior.
Sens dubte l’aportació de la Universitat de les Illes Balears a Menorca ha estat clau com a palanca de promoció social i de foment de l’aprenentatge dels nostres ciutadans, esdevenint un motor del canvi econòmic i social. No hi ha cap dubte que el fet de poder disposar d’una seu universitària, haurà contribuït a marcar un abans i un després dins Menorca que l’ha beneficiat directa i indirectament del talent sorgit i que haurà contribuït a millorar la nostra base productiva. La generació de tot aquest coneixement que s’haurà incorporat al mercat de treball insular al llarg de tots aquests anys, suposa la millor de les garanties per estalonar el nostre futur.
Un balanç més que positiu que des del Cercle d’Economia de Menorca celebrem també al poder contemplar com el Grau d’Enginyeria Informàtica que vam impulsar des de la junta directiva de la nostra entitat l’any 2021, segueix fent camí i consolidant-se amb la matriculació de 12 alumnes, una iniciativa que des del primer moment, va comptar amb el suport del llavors rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet i amb l’acord del Consell Insular de Menorca en la persona del qui va ser Conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, que posteriorment, també vam traslladar l’any 2021 al nou rector de la UIB, Jaume Carot i a la vicerectora de Gestió i Política Acadèmica de Grau, doctora Yolanda González, a més del exConseller de Fons Europeus, Cultura i Universitat del Govern Balear, Miquel Company.
La noticia de la posada en marxa de la primera residencia per estudiants a Sa Vinyeta i la futura ampliació de la seu d’Alaior amb la compra d’un edifici annex fan que puguem preveure un futur encara més esperançador, si cal, per aquesta extensió universitària de la que gaudim a Menorca i que sense l’empenta, l’entusiasme i les ganes de totes les persones que hi han treballat i hi treballen, no hauria estat possible.