Més per Menorca sobre el finançament autonòmic: “Prohens ha de treballar per revertir el deute històric d’Espanya amb les Illes Balears” El partit menorquinista enregistra una moció al Parlament perquè el Govern d’Espanya transfereixi a la Comunitat el finançament que li pertoca

El portaveu de Més per Menorca al Parlament de les Illes Balears, Josep Castells, ha enregistrat una moció per posar fil a l’agulla en el debat sobre el finançament de les autonomies. En aquest sentit, la proposta dels menorquinistes té com a objectiu “revertir l’infrafinançament crònic de les Illes Balears per part de l’Estat”.

Més per Menorca rebutja l’actual Sistema de Finançament Autonòmic (SFA), ja que “té l’efecte pervers que les Illes Balears, essent de les comunitats que més aporta per habitant al sistema, acabi disposant de menys recursos per habitant que moltes de les que aporten menys, de manera que la ciutadania de les Illes Balears, tot i contribuir més al benestar general de la població espanyola, acaba disposant d’uns serveis públics essencials més mal finançats i més precaris” explica Josep Castells.

La proposta menorquinista reclama una reforma del finançament autonòmic “que garanteixi la premisa que a igual esforç fiscal, igual finançament per habitant”, per tal de, segons Castells, “donar resposta a les necessitats financeres i millorar les infraestructures i serveis públics de les Illes Balears”.

El diputat menorquinista també reclama la condonació del deute amb el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), ja que “aquest deute es deu a la insuficiència històrica del finançament autonòmic per finançar els serveis públics essencials com educació, salut o serveis socials”. Castells considera que “és incomprensible i indignant que el Govern despatxi l’actual debat sobre el finançament autonòmic invocant una negociació multilateral entre totes les comunitats autònomes que fa més de 10 anys que està bloquejada, tot per defensar una estratègia de partit teledirigida des de Madrid”.

De forma contundent, Castells afirma que la “la presidenta Prohens ha de treballar per revertir el deute històric d’Espanya amb les Illes Balears i cercar les millors prestacions per a la Comunitat”. El portaveu menorquinista demana al Govern que “abandonin la guerra amb el Govern d’Espanya pel finançament de Catalunya i es preocupin de defensar un millor finançament per a les Illes Balears, que és el que els pertoca”.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.