Aprovades les bases i la convocatòria per als ajuts a les organitzacions professionals agràries de Menorca (OPA) El departament d’Economia i Serveis Generals hi destina 95.000 euros

El Consell Executiu del Consell Insular de Menorca ha aprovat les bases i la convocatòria per a l’any 2024 dels ajuts a les organitzacions professionals agràries de Menorca (OPA) amb un import total de 95.000 euros, unes associacions que disposen d’una estructura de funcionament que permet una coordinació efectiva amb el sector agropecuari i que alhora aporten informació important per al desenvolupament de les polítiques agràries.

L’objecte d’aquesta convocatòria d’ajudes és participar en les despeses originades per la realització de les activitats ordinàries pròpies de les organitzacions professionals agràries de l’illa de Menorca des de dia 1 de gener a dia 31 de desembre de l’any 2024.

Aquests tenen per finalitat promocionar les actuacions pròpies de les associacions professionals agràries en matèria de representació del col·lectiu, informació, formació, assessorament i gestió d’ajuts a les explotacions agràries.

Són objecte de subvenció les activitats que es recullen a les dues línies següents d’ajuts:

– Línia 1. Manteniment, representació i publicacions de l’organització professional agrària. S’inclouen despeses de manteniment de la pròpia organització, el desenvolupament de la funció representativa dels interessos socioeconòmics dels seus associats i la publicació del mitjà de comunicació de l’organització dirigida principalment als seus afiliats, tant si és impresa com si és digital. Es destina un pressupost total per aquesta línia de 35.000 euros, amb un ajut màxim individual de 19.000 euros.

– Línia 2. Assessorament i gestió d’ajuts a les explotacions agràries per tal de millorar el servei als seus associats. Es destina un pressupost total de 60.000 euros per a aquesta línia, amb un ajut màxim individual de 20.000 euros.

Poden sol·licitar la subvenció les organitzacions professionals agràries legalment constituïdes que tenguin el seu domicili social i àmbit d’actuació dins el territori de Menorca i un funcionament intern real i democràtic fins al 31 de juliol de 2025.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.