L’Ajuntament de Ciutadella inicia la neteja i desbrossament del carreró històric de Morvedre Les feines, que milloraran l’accessibilitat d’aquest camí de gairebé 2 quilòmetres, es prolongaran durant diversos dies i estan dirigides a facilitar el pas de persones a peu, en bicicleta i a cavall

L’Ajuntament de Ciutadella ha iniciat les tasques de neteja i desbrossament del carreró de Morvedre, un camí públic municipal de prop de 2 quilòmetres que connecta el final del camí de la Trinitat amb el camí de Torralba.

Aquestes actuacions, que s’estendran durant diversos dies alterns, les duen a terme els operaris d’ECOVERD, en el marc del contracte de manteniment de zones verdes i urbanitzacions. Les tasques inclouen la poda i retirada de vegetació arbustiva que, fins ara, impedia el pas de persones en bicicleta o a cavall, a més de dificultar el trànsit a peu.

El carreró de Morvedre, recuperat per l’Ajuntament l’any 2007 després d’haver estat en desús durant un llarg període, està actualment catalogat i inclòs a l’inventari municipal de Béns. És un camí molt utilitzat per la població per realitzar rutes a peu, en bicicleta o a cavall, oferint un accés a la natura i l’entorn rural de Ciutadella.

Aquest camí històric ha tingut una importància significativa en el passat, considerant-se part del Camí de la Trinitat o Binipati. Documents del segle XIX i cartografia històrica, com els mapes de les dominacions angleses i franceses o el mapa topogràfic nacional, el mostren com una continuació del Camí de la Trinitat.

Això queda reflectit en l’itinerari oficial de camins públics de Ciutadella de 1849, el primer document que va descriure aquests camins d’interès públic. El nom de “Camí de Morvedre” apareix per primera vegada a la revista Menorca, y su población rural (1960), on el Sr. Jaime Ferrer Aledo fa una anàlisi detallada de la xarxa viària de Menorca.

Històricament, el carreró de Morvedre ha estat un eix important per connectar Ciutadella amb el medi rural i per transportar productes agrícoles al nucli urbà, igual que el Camí de la Trinitat. Aquest camí enllaça amb el Camí de Torralba, que antigament arribava fins a l’antic port de Cala Galdana, creant així una connexió estratègica.

Avui dia, el tram de Morvedre conserva el seu paviment natural, a diferència del Camí de la Trinitat, que va ser pavimentat. Això ha marcat una diferència en l’ús actual d’aquests camins: mentre que el Camí de la Trinitat és utilitzat per a vehicles motoritzats, el carreró de Morvedre ha esdevingut un espai idoni per passejar, fer senderisme o moure bestiar, prohibint el trànsit de vehicles motoritzats.

L’Ajuntament de Ciutadella vol expressar el seu agraïment al propietari i al pagès del lloc de la Trinitat per la seva col·laboració, que ha facilitat l’accés a la finca per agilitzar i fer més eficients les tasques de neteja.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.