El futur de la premsa local amb l’arribada de la Intel·ligència Artificial

Setmanaris i Revistes participa en una jornada de formació organitzada per AMIC a Palma amb el títol “Jornada d’IA generativa per a redaccions de mitjans de proximitat”

La Intel·ligència Artificial ja és entre nosaltres; forma part del dia a dia de la gent, d’una manera directa o indirecta. La manera en què ens afecta encara és desigual, però el que és evident és que els mitjans de comunicació són uns del principals implicats. Els reptes que suposa l’arribada de la IA a les redaccions és un dels temes cabdals que es van tractar aquest dimarts a l’Arxiu del Regne de Mallorca a Palma amb la participació de diversos mitjans de premsa local de Mallorca i Menorca.

La Jornada fou introduïda pel president de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, AMIC, Ramon Grau, i comptà amb la intervenció del director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Llorenç Perelló.

La primera ponent va ser Clara Soteras, directora de SEO i Producte d’El Nacional que presentà la ponència “El futur dels mitjans locals amb l’arribada de la IA: tendències presentades a la conferència ONA24 celebrada la setmana passada als EUA”. I després va intervenir Josep Maria Ganyet , CEO de Mortensen i expert en comunicació digital i IA que presentà IA-AMIC, un sistema d’intel·ligencia artificial per a mitjans de comunicació de proximitat en català.

Des del Grup Setmanaris i Revistes seguim ben d’aprop la presència de la IA al sector de la comunicació i una possible implementació als nostres productes editorials en paper com el setmanari El Iris, la revista DFerreries, o les publicacions trimestrals NUA i Foodies on Menorca i també els nostres digitals eliris.cat., dferreries.com i foodiesonmenorca.com .

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.