El departament d’Ordenació Territorial i Turística es reuneix amb tècnics i juristes municipals per unificar els criteris de legalització de construccions en sòl rústic El projecte de legalització incorporarà mesures de caràcter ambiental

La consellera d’Ordenació Territorial i Turística, Núria Torrent, i la directora insular d’Ordenació Territorial i Habitatge, Conchi Gómez, s’han reunit amb tècnics i juristes municipals per unificar els criteris d’aplicació de la disposició addicional 7a del Decret Llei 3/2024 de les mesures urgents de simplificació i racionalització administratives de les administracions públiques de les Illes Balears entre tots els municipis de l’illa de Menorca.

En la seva disposició addicional setena s’incorpora el procediment de legalització extraordinaria d’edificacions, construccions, instal·lacions i usos existents a sòl rústic, respecte dels quals a l’entrada en vigor del Decret Llei 3/2024 ja no sigui procedent adoptar les mesures de restabliment de la legalitat urbanística, sinó que es poden legalitzar amb caràcter extraordinari en el termini màxim de tres anys.

El projecte de legalització incorporarà mesures de caràcter ambiental que suposin una reducció de la contaminació lumínica i un increment de l’eficiència energètica o hídrica, a més de sistemes de depuració d’aigua adequats al Pla Hidrològic de les Illes Balears. La legalització extraordinària resta subjecta al pagament de les mateixes taxes i dels mateixos imposts prevists en la normativa per a les noves edificacions, construccions o instal·lacions, així com d’una prestació econòmica corresponent a la legalització.

“En aquesta reunió ja s’ha portat un document de criteris, iniciat anteriorment i que s’havia anat perfilant i treballant conjuntament. Està bastant avançat, tot i que queda perfilar alguns apartats per poder donar-lo per acabat. Des del departament d’Ordenació Territorial i Turística volem destacar la participació de tots els municipis, mantenint una actitud constructiva i positiva”, ha destacat la consellera Núria Torrent.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.