Finca es Rafal, Mallorca

14 restaurants participen en la 6a edició de les jornades gastronòmiques de vedella vermella menorquina Aquest proper cap de setmana -de l’11 al 13- i el següent -del 18 al 20 d’octubre- tindrà lloc la 6a edició de les Jornades Gastronòmiques de Vedella Vermella Menorquina, que donarà a conèixer a través de 14 restaurants de 7 municipis, els productes de la raça bovina autòctona

Foto: Associació de Cafeteries, Bars i Restaurants de PIME Menorca.

L’Associació de Cafeteries, Bars i Restaurants de PIME Menorca i l’Associació de Ramaders de Raça Bovina de Menorca s’ajunten un any més per organitzar aquesta cita gastronòmica, de la qual participen 14 establiments, alguns d’ells totalment fidels a l’esdeveniment i d’altres que mantenen la carn de Vermella Menorquina en les seves cartes durant tota la temporada. En concret, s’han sumat aquest any els següents restaurants:

  • Ciutadella: Jaume II, Pins 46, Café Balear, Pizzeria Roma, Sa Parrilla des Lago
  • Ferreries: Mesón Rias Baixas
  • Es Mercadal: Hotel Jeni y Restaurante, Molí d’es Racó, Mesón Can Jaume, Es Tomàtic
  • Fornells: Restaurante Don Tomás
  • Es Migjorn Gran: Lady Hamilton
  • Maó: El Grill
  • Sant Lluís: Sa Pedrera des Pujol

Tots els menús es poden consultar al web www.gastronomiamenorca.es Per reservar, s’haurà de contactar directament amb el restaurant triat d’entre els que participen de la iniciativa, i que oferiran carn de la raça autòctona amb el segell de qualitat Vermella menorquina.

La celebració d’aquesta 6ª edició durant el mes d’octubre vol ser un reclam pels visitants que encara arriben a Menorca durant la tardor, i fomentar el turisme gastronòmic entre illes. Però també per animar a la població menorquina a tastar la carn de vaca autòctona i conèixer els establiments de l’illa compromesos amb el producte local i de qualitat.

L’organització d’aquestes jornades compten amb el suport de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i el Consell Insular de Menorca.

Segons ens ha contat Toni Sansaloni, president dels restauradors de PIME, “el nivell de participació, no ha baixat en cap moment. I açò ens agrada molt, pel que significa. Es tracta d’una iniciativa que nasqué per poder donar a conèixer aquesta carn autòctona que s’havia començat a recuperar a Menorca. I ara, després de sis edicions, és molt el que hem aconseguit. Entre altres, que els restauradors ofereixin aquesta carn a la seva carta. Igual que, el fet de poder anar a la carnisseria, i que estigui a disposició de tothom”.

Una evolució progressiva és la que han fet aquestes Jornades. Aconseguint posicionar la carn autòctona de vaca vermella en el mapa menorquí, tant de restaurants com de comerç. Una carn apreciada pels illencs que s’ha pogut recuperar, i que, durant sis dies a l’any, és la vertadera protagonista de la nostra gastronomia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.