Binigrau Rosat Eco

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi rosat ecològic mallorquí. Es tracta del Binigrau Rosat, que pertany a la IGP Vi de la Terra Mallorca i que està elaborat al llogaret de Biniali, per Binigrau Vins amb raïms de les varietats Manto Negro i Merlot de la finca de Can Grau.

Nota de tast
Aspecte: Rosa salmó o maduixa, brillant i net.
Nas: Aromes a fruita madura, especialment cidera, mora, grosella i gerds silvestre, a més de pètals de rosa, caramel de maduixa i nata.
Boca: Entrada sedosa i d’ample recorregut. Fresca i a la vegada dolça que el fa seductor i captivador.

Maridatge
Vi molt gastronòmic i perfecte pels dies de tardor. Marida a la perfecció amb arrossos mariners, marisc, peix blanc i blau, fumats i formatges, a més de cuines exòtiques i especiades.

Marida amb els formatges com el cala blau o els semi curats i els formatges vells de la DO Maó Menorca, com pot acompanyar una sobrassada amb mel, carn i xulla o cuixot de Menorca fregit.

Vieira a la planxa amb safrà o gratinada al forn amb pa ratllat, all i julivert, carpaccio de tonyina vermella, tataki de tonyina vermella, salmó fumat, tàrtar de salmó o un japo-taco.

Arròs caldós de gamba vermella al Aquarium Port Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Arrossos mariners tant a la paella com els caldosos o melosos en tià de terra, a més dels mar i muntanya com el de conill o pollastre amb gambes vermelles de Ciutadella, a més de les paelles de marisc, les de pollastre amb sípia i gambes o l’arròs caldós amb llamàntol o amb llagosta vermella de Menorca.

Company ideal de les gambes vermelles de Ciutadella que podem fer fregides o a la brasa i amanides amb una picada d’oli d’oliva extra verge i ecològic de Menorca, all i julivert, com també unes gambes vermelles al forn amb patates, ceba i tomàtigues d’estiu, caldera i panadera de gamba o un carpacció de gamba vermella de Ciutadella.

Calera de llagosta, restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Caldera de llagosta, d’escamarlans o de morena, com també la caldera de peix i marisc de Menorca o una panadera de rotja o de llagosta.

Pollastre al curri amb arròs basmati

Plats de cuina oriental especiats com els curris, tant de carn, peix com verdures, a més de carns blanques amb sala tandoori, agredolça, salsa d’ostres o tikka masala.

Si voleu saber més d’aquest rosat afruitat, sedós i molt agradable de beure, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.