Unides Podem proposa una modificació “radical” de l’ecotaxa perquè “pagui més qui més en té” i “evitar l’elusió fiscal” La proposta inclou passar del cobrament d'una quota fixa a un percentatge sobre el preu de l‟estada, la derogació del càlcul de la recaptació sota la modalitat d‟estimació objectiva per evitar “l‟elusió fiscal” i un recàrrec insular i per a l'Ajuntament de Palma

Foto: David Arquimbau©

La diputada d´Unidas Podemos, Cristina Gómez, ha anunciat una proposta de modificació de l´Impost de Turisme Sostenible en una roda de premsa al Parlament. En primer lloc, ha defensat “una modificació radical de la base imposable” perquè “pagui més qui més en té” ja que actualment és un preu fix en funció de la categoria de l’establiment. Unides Podem proposa un percentatge sobre el preu de l’estada. Aquest percentatge té una forquilla entre el 7 i el 14% i té en compte la petjada ecològica dels establiments.

La segona modificació que proposen els morats fa referència a la modalitat del càlcul de la quota tributària. Com ha explicat actualment, hi ha dues modalitats: l’estimació directa i l’estimació objectiva. Unides Podem proposa suprimir l’estimació objectiva perquè “si realment està fomentant l’elusió fiscal a molts establiments ja que és que no només deixem de recaptar, és que l’ecotaxa és un benefici més per a l’empresa”.

Per acabar, la proposta de modificació de l’ecotaxa és un recàrrec municipal i/o insular a la recaptació de caràcter autonòmic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.