Aquesta setmana us recomanam gràcies a VINUM-Menorca un vi negre de la DOP Alicante. Es tracta del Mo Sierra Salinas 21, elaborat per la família Miñano Gómez, a Villena, amb raïms de les varietats Monastrell, Cabernet Sauvignon i Alicante Bouschet. Verema manual i criat en bótes de roure francès durant 4 mesos.
TAST
Vista: D’un vermell cirera intensi brillant, amb rivet morat i capa mitjana.
Nas: Aromes a fruits vermells frescos, com els gerds, amb lleugeres notes especiades i records de fleca.
Boca: Suau, amb notes de sucosa fruita vermella, amb bona estructura i final llarg de taní i acidesa equilibrats i agradables.
MARIDATGE
Ideal per acompanyar carns a la graella, carns al forn, aguiats, arrossos de tardor i hivern, plats de caça.
Maridarà a la perfecció amb les mitjanes i entrecots de vaca vermella de Menorca a la graella, com també amb les costelles d’anyell de Menorca. Ideal per un conill a la brasa acompanyat d’all i oli fet dins el morter, o per una graellada amb costelles de porc, pits de pollastre, xurrasco i altres talls de carn.
Acompanyarà carns al forn com les cuixes i braços d’anyell, les porcelles, pollastres i també els menjars al forn a la menorquina com uns costelles de porc o de be, a més del llom amb pomes fogasses.
Esclata-sangs a la graella o fregits i amanits amb una picada d’all, julivert i pebre bord; gírgoles fregides amb sobrassada, cames seques amb patates fregides i ous estrellats, així com una truita d’esclata-sangs o llom amb cames seques.
Marida amb els plats cuinats damunt el foc i ben confitats com la llengua amb fesols, panxa amb tomatigat, carn amb salsa, freixurat, frit a la mallorquina, carn amb pebres vermells, panadera de coll i pit de be o panadera de vedella.
Li van els arrossos de carn, des d’un arròs brut, a un arròs dins es tià de terra de llomillo de porc amb cames seques, o arrosos a la paella mar i muntanya com el de pollastre, sípia i gambes vermelles, el de conill amb escamarlans, esclata-sangs i sípia, o un arròs de costella pelada, conill i cames seques.
Cegues dins un coc, tords amb salsa, tudons a la menorquina, perdius amb col, guàtleres amb salmoreig, conill del camp amb ametlles o amb avellanes.
Si voleu saber més o comprar aquest vi negre i jove, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella. També podeu visitar la seva botiga on line.