Aprovat un nou conveni de col·laboració amb els ajuntaments per a la prestació del servei de prevenció, extinció d’incendis i salvament

El Consell Insular de Menorca ha aprovat un nou conveni de col·laboració amb els ajuntaments de l’illa per a la prestació del servei de prevenció, extinció d’incendis i salvament. Aquesta prestació es realitza com un servei bàsic que abasta no sols la prevenció i extinció d’incendis en sentit estricte, sinó que sota aquesta denominació genèrica s’han anat incloent moltes tipologies d’actuació que van des del rescat i salvament de persones, prevenció de perills públics o donar suport a situacions d’emergència, fins a l’extinció d’incendis. Tot això a fi de garantir el benestar i la seguretat a l’illa.

A Menorca, el servei de prevenció i extinció d’incendis, des de l’any 1994, s’ha consolidat com un servei insular prestat pel CIM a tots els municipis de Menorca, mitjançant la col·laboració de tots els ajuntaments, que tenen la competència en aquesta matèria, amb una aportació econòmica. Aquesta aportació es pondera segons si el municipi està o no obligat a prestar aquest servei. Ho estan els municipis amb una població major de 20.000 habitants.

Ara, s’ha dissenyat un nou conveni regulador de la col·laboració entre les entitats locals de Menorca, a fi de donar continuïtat i millorar el servei. El text es va presentar a la Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca del mes d’octubre.

Entre d’altres, el conveni comporta garantir amb personal els parcs de bombers de Maó i de Ciutadella i l’obertura dels dos parcs durant 24 hores diàries i 365 dies a l’any. També elaborar una borsa de personal funcionari interí que permeti una organització operativa del servei més àgil, així com assumir el manteniment dels parcs.

El cost total del servei per aquest 2024 és de 4,1 milions d’euros, dels quals el Consell aportarà 2,6 milions d’euros, el que representa el 64,92% del cost del servei. La distribució dels costos entre els ajuntaments es realitza segons diversos paràmetres, com el nombre d’habitants, els rebuts d’IBI o la superfície territorial. D’aquesta manera, els ajuntaments de més de 20.000 habitants finançaran el 50% del cost que els correspongui. El conveni té una vigència fins al 31 de març del 2028.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.