El Parlament aprova la iniciativa del PP per instar el Govern central a millorar el traspàs de competències de Costes a Balears

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat una iniciativa del Grup Popular per instar el Govern a millorar el traspàs de competències de Costes al Govern i per exigir uns cànons per a la utilització del domini públic més justos, sense increments desproporcionats.

El diputat Sebastià Mesquida ha destacat que “l’actual traspàs és insuficient en termes de personal i de recursos. Ens han transferit només 10 de les 18 places promeses, i cap correspon a personal administratiu o tècnic, cosa que està provocant un retard considerable en la tramitació d’expedients. Avui dia queden encara per transferir entre 300 i 600 expedients, perquè ho fan a comptagotes, cosa que complica la situació encara més”.

Mesquida recorda que “en ser una transferència de funcions i serveis, és una càrrega de treball molt important, per la qual cosa mereixem un traspàs degudament dotat per poder exercir correctament les nostres competències i donar un servei àgil i eficaç als ciutadans”. Per això, el PP demana a l’Estat “que de manera urgent es negociïn unes condicions que siguin beneficioses”.

De la mateixa manera, la iniciativa també denuncia els increments abusius del cànon per l’ocupació del domini públic maritimoterrestre, que en alguns casos han assolit pujades del 120%. “Estem veient com empreses que trien Balears per realitzar els seus projectes i activitats s’enfronten a increments desmesurats a les tarifes per l’ús del litoral, molt per sobre del que passa a altres comunitats autònomes, tal com s’ha pogut constatar. Això és insostenible i posa en risc tant l’activitat econòmica com la competitivitat de les nostres illes”, ha afegit Mesquida.

El PP considera que aquests increments no només perjudiquen les grans empreses, sinó també les petites empreses locals, que es veuen obligades a buscar alternatives fora de les illes a causa de l’encariment dels costos. “No podem permetre que els ciutadans de les Balears segueixin patint aquesta discriminació. Instem el Govern d’Espanya a fixar uns cànons justos i transparents, aplicant els mateixos criteris que a la resta d’Espanya”, assenyala el diputat.

Mesquida també demana a l’Estat que el càlcul del cànon s’efectuï de manera racional i en base a una ponderació correcta dels factors i paràmetres que determinen l’especificitat de cada sol·licitant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.