El meu avi nature

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un cava elaborat a Sant Sadurní d’Anoia pels Cellers Varias, amb el cupatge tradicional de Macabeo, Xarel·lo i Parellada. Es tracta d’El meu avi brut nature, de la DO Cava i que es un cava de guarda, el més jove de tota la gama de caves i amb una criança mínima de 9 mesos.

Nota de tast
Aspecte: Color groc brillant amb tonalitats verdoses. Bombolles espurnejants i ràpides que reflecteixen la seva jovenesa.
Nas: Aromes agradables a flors i fruites blanques, també a flors de gessamí.
Boca:  Fresc i saborós amb tocs de fruites verdes com la poma d’hivern d’Alaior o les peres conferència.

Maridatge
Cava ideal per a acompanyar marisc, aperitius, peix blanc, carns al forn i cuina oriental i peruana.

Marida amb els plats de marisc, especialment unes gambes vermelles de Ciutadella a la graella i amanides amb oli d’oliva amb all i julivert picats; escamarlans a la planxa; navalles, també a la planxa; xels farcides de formatge semi curat de S’Aranjassa amb botifarró blanc; escopinyes de Maó al natural o bé amb forn amb pa ratllat, all i julivert picats i pebre bord.

Navalles a la planxa. Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès

Acompanyarà de manera ideal els plats de llagosta i llomàntol, des de les calderes als arrossos caldosos, passant per una llagosta amb cebes a un llomàntol al forn gratinat amb all i oli.

Llagosta amb pebres vermells. Restaurant Aquarium port de Ciutadella

Bona opció per acompanyar els aperitius de Nadal i Cap d’Any, des d’unes torrades amb foie a unes de salmó fumat, a més d’espàrrecs amb salsa holandesa, ventresca de bonítol en oli d’oliva extra verge, taules d’embotits ibèrics i taules de formatges curats.

Peixos blancs al forn o amb salses. Rap a la marinera, llobarro a la sal, orades, déntols o pagres al forn amb patates. Anfós amb salsa de marisc o un turbot a l’estil Orio.

Llobarro a la sal, restaurant Aquarium Port. Foto: Bep Al·lès

És el maridatge perfecte per a les carns de porcella i d’anyell de Menorca al forn, com també dels capons, galldindis i pollastres amb farciments nadalencs com el de cuscussó.

Gall dindi ple de cuscussó. Miquel Mariano. Fra Roger.

També ens anirà bé per acompanyar plats de cuina oriental, com les varietats de sushi i sashimi, a més del tàrtars de salmó i gamba vermella de Ciutadella, els tatakis de tonyina o carpaccios com el de pop, vieira o de gamba. També acompanya a la perfecció un ceviche de llobarro.

Si voleu saber més d’aquest cava jove ple de força i vitalitat, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.