El Setmanari El Iris del 24 de setembre de 1949 parlava a la portada del maltractament de la llengua menorquina, a la que el notari Nicolau Verdaguer qualificava com a llengua filla del català. Verdaguer criticava aquelles famílies menorquines que es dirigien als seus fills amb català i deixava clar que aquell que no sap escriure bé la seva llengua mare, tampoc escriurà bé la castellana.
La Instantània parlava del Passeig de Sant Nicolau i de les magnífiques postes de sol que es podien veure des de la bocana del port, però afirmava que “era una llàstima que el passeig, tant atractiu i bell, serveixi per a no passejar per ell”. S’anunciava el canvi d’hora pel primer d’octubre i Joan Timoner Petrus publicava el poema “Poble”.
Passava uns dies a l’illa el novel·lista i professor de piano, René Duclos, en viatge d’estudi. També havia arribat procedent de Barcelona el nou gerent del Banc de Menorca, Amadeu Aleixandre Reixats.
Havia partit cap a Barcelona, després de les vacances d’estiu a Santandria, la família Saez Gornés.
S’iniciava el primer d’octubre el nou curs escolar a Ciutadella i es commemorava el “Día del Caudillo”.
Les filletes austríaques que havien arribat feia uns mesos a Menorca, acollides per la Diòcesis de Menorca i alguns particulars, havien de retornar al seu país el mes de novembre.
Gràcies a les gestions fetes pel diputat provincial, Josep Al·lès Quintana, dos malalts de Ciutadella i un d’Es Castell, fossin ingressats al Sanatori de Caubet, per a ser tractats de tuberculosis.
El Minerva perdia 1-2 davant l’Alaior i el Ciudadela 4-2 davant la Unió.
A la contra es publicava un article signat per Salvador Ráfales sobre la producció de cera i mel d’abella, així com la cura de les cases d’abelles.