Torralba aconsegueix incloure les varietats de garnatxa blanca i negra a la IGP ‘Illa de Menorca’ El celler ciutadellenc, després d’un llarg procés, i amb la col·laboració de l’associació Vi Menorca, ha obtingut el reconeixement IGP (Indicació Geogràfica Protegida) a la varietat de la garnatxa

Miriam Triay / Ciutadella – Fa més d’una dècada que el celler Torralba Ciutadella va començar el seu projecte. Un que, i cercant ser el més rústic i natural possible, va iniciar-se amb un estudi del subsol de la finca. És a través d’aquest quan s’adonaren, segons ens explica el seu director, Alejandro Feu, “que la garnatxa és una varietat idònia i que pot funcionar molt bé per la terra i el clima que trobam a l’illa. És una varietat rústica, que aguanta molt bé la sequera, i que està donant grans vins, avui dia, a nivell global”. Així que apostaren pel seu cultiu.

Després d’anys de treballar aquesta varietat, i començar a comercialitzar els seus fruits, veient que realment…

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia o la vols llegir sencera la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris o bé mitjançant una subscripció digital.

Si et vols fer subscriptor a les edicions en paper o digital, ens pots trucar al número de telèfon 971 38 29 20 i t’informarem.

Amb la teva subscripció dones suport a la premsa local i de proximitat,  a la nostra llengua i a la nostra cultura, i fas que els mitjans de comunicació locals poguem seguir editant, informar-te i poder crear i mantenir llocs de feina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.